Gasztro rovatunk mára!
2013.02.22 12:28Recept ötletünk a hétvégére, vagy a péntek estére!
Egy könnyen el készíthető Csirkemájas rizottó!
Hozzávalók : 50dkg csirkemáj
20dkg zellergumó
1fej vörös hagyma
30dkg cukkini
2 db zellerszár
2,5 dl fehérbor
40 dkg rizs
1dl forró hús leves (kockából is lehet
2dkg vaj
olvaolaj , só bors , kakukkfű
Elkészítés:
A megtisztított és felkockázott hagymát és zellergumót olívaolajon megpirítom. Erre teszem a megtisztított és felcsíkozott csirkemájat, nagy lángon, kevergetés mellett megpirítom. Ezután sózom, borsozom, kis kakukkfüvet teszek rá, felöntöm 1 dl borral, fedő alatt kis lángon párolom, amíg elfő a folyadék java.
Közben egy másik edényben megpirítom a rizottó rizst olívaolajon, erre töltöm a maradék bort, ezt nagy lángon főzöm néhány percig. Belerakom a feldarabolt zellerszárat és a cukkinit. Ráöntök kb. 4 dl levest, folyamatos keverés közben hagyom párologni a lét, és amikor szárazzá válik a rizs teteje, újabb adag levest teszek hozzá. Ha elfogyott a leves, de még nem elég krémes a rizottó, tehetünk hozzá némi forró vizet. Végül az elkészült rizst összekeverjük a májjal, és 15 percet fedő alatt pihentetjük. Frissen fogyasztjuk.

Teljes cikk