Blog

Gasztro rovatunk mára!

2013.02.22 12:28

Recept ötletünk a hétvégére, vagy a péntek estére!

Egy könnyen el készíthető Csirkemájas rizottó!

Hozzávalók : 50dkg csirkemáj

                    20dkg zellergumó

                    1fej vörös hagyma

                    30dkg cukkini

                    2 db zellerszár

                    2,5 dl fehérbor

                   40 dkg rizs

                   1dl forró hús leves (kockából is lehet

                   2dkg vaj

                   olvaolaj , só bors , kakukkfű

 

Elkészítés:

A megtisztított és felkockázott hagymát és zellergumót olívaolajon megpirítom. Erre teszem a megtisztított és felcsíkozott csirkemájat, nagy lángon, kevergetés mellett megpirítom. Ezután sózom, borsozom, kis kakukkfüvet teszek rá, felöntöm 1 dl borral, fedő alatt kis lángon párolom, amíg elfő a folyadék java.

Közben egy másik edényben megpirítom a rizottó rizst olívaolajon, erre töltöm a maradék bort, ezt nagy lángon főzöm néhány percig. Belerakom a feldarabolt zellerszárat és a cukkinit. Ráöntök kb. 4 dl levest, folyamatos keverés közben hagyom párologni a lét, és amikor szárazzá válik a rizs teteje, újabb adag levest teszek hozzá. Ha elfogyott a leves, de még nem elég krémes a rizottó, tehetünk hozzá némi forró vizet. Végül az elkészült rizst összekeverjük a májjal, és 15 percet fedő alatt pihentetjük. Frissen fogyasztjuk.

 

                

                   

Teljes cikk
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>